Kαλώς ήλθατε!

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Αλόη η πολύτιμη!

Η αλόη τονώνει το πεπτικό και αμυντικό σύστημα, βοηθάει τη χολή και τα νεφρά από τις πέτρες και είναι παρασιτοκτόνα. Έχει εξαιρετικές αντισηπτικές ιδιότητες. Είναι μαλακτική και κατευναστική σε ερεθισμούς και ευαισθησίες του δέρματος και βοηθάει πολύ σε περιπτώσεις ακμής, ξεφλουδίσματος, εγκαυμάτων, εκζεμάτων, αλλεργιών.
Λόγω των ενζύμων που περιέχει έχει επουλωτικές ιδιότητες, δρα στις ίνες του κολλαγόνου προκαλώντας την ανανέωση των κυττάρων και την ενυδάτωση των ιστών..
Είστε τυχεροί λοιπόν όσοι έχετε στο σπίτι σας αυτό το "φαρμακευτικό" φυτό, γιατί με ένα φύλλο του μόνο μπορείτε να προσφέρετε στο δέρμα σας μιας πρώτης ποιότητας φροντίδα..
Να σημειωθεί ότι χρησιμοποιούμε φύλλα τουλάχιστον 3 χρόνων και τα οποία βρίσκονται εξωτερικά του φυτού..
Πως χρησιμοποιούμε το φύλλο:
Κόβουμε το φύλλο στη μέση και παίρνουμε το υγρό που υπάρχει μέσα..
Το απλώνουμε σε καθαρό πρόσωπο για 15 λεπτα.... 
Αυτό ήταν.. :)

Αν μας περισσέψει αλόη δεν την πετάμε φυσικά! Αλλά επειδή οξειδώνεται γρήγορα και δε διατηρείται πολυ καιρό στο ψυγείο, 4-5 μερες περίπου, θα την χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε ένα τζελ για κουρασμένα μάτια.
Τι θα κάνουμε....

Αναμειγνύουμε την αλόη με διπλάσια περίπου ποσότητα πολτοποιημένο αγγουρι και όποτε θέλετε να εξαφανίσετε τις σακούλες κάτω από τα μάτια, το απλώνετε με βαμβακάκι στην περιοχή.

Διεγείρει τη μικροκυκλοφορία καταπολεμώντας τις σακούλες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου